Tuincentrum wierden

3 materialen voor een tuinhuis met hun voor- en nadelen

3 materialen voor een tuinhuis met hun voor- en nadelen

Geplaatst op

Het hebben van een tuinhuis of schuur is erg prettig om spullen in op te bergen. Meestal worden alle tuinbenodigdheden hier in opgeslagen en staan er ook fietsen in. Naast dat het fijn is dat je spulletjes netjes zijn opgeruimd wil je uiteraard ook dat je spullen niet lelijk worden door het weer. Een goed tuinhuis is dus erg aan te raden en oogt ook mooier in de tuin.

Een kunststof tuinhuis

Een kunststof tuinhuis is erg onderhoudsarm en eenvoudig schoon te maken. Het voordeel is dat kunsttof niet roest of rot. Je kunt daarom erg lang met een kunststof tuinhuis doen. Mis je de “houtlook’ bij een kunststof tuinhuis? Dat is nergens voor nodig! Tegenwoordig kun je kunststof tuinhuizen kopen met een houtlook. Het nadeel is dat deze er vaak wat kill en sfeerloos uit kan zien.

Een metalen tuinhuis

Ook metalen tuinhuizen zijn onderhoudsvrij en erg stevig. Het nadeel van metalen tuinhuizen is dat je alleen kunt kiezen uit standaard modellen. Je kunt hier geen persoonlijke touch aan geven. Daarnaast zitten er in metalen tuinhuizen vaak geen ramen. Een metalen tuinhuis wordt meestal aangeschaft voor extra opbergruimte. Het is een goedkope en handige oplossing.

Een houten tuinhuis

Houten tuinhuizen hebben een natuurlijke, warme uitstraling en staat in elke tuin goed. Daarnaast kun je met een houten tuinhuis je tuinhuis zelf ‘ontwerpen’ of zelf bouwen. Hout is een milieuvriendelijk materiaal, maar moet je wel goed onderhouden en goed impregneren of het hout (en je spullen in het thuishuis) te beschermen tegen weersinvloeden. Niet elke houtsoort is geschikt om te gebruiken voor een tuinhuis. Over het algemeen werkt loofhout erg goed. Houten tuinhuizen zijn budget technisch ook vaak goedkoper dan kunststof tuinhuizen. Nog een nadeel van een houten tuinhuis is dat hout werkt (krimpen of uitzetten), hier moet je rekening mee houden tijdens de bouw.

Gerelateerde berichten

Reiniging door heel Nederland en België met Valor Services

Informatie over Valor: Valor Services Group is dé one-stop-shop voor specialistische reiniging in België en Nederland. Onze Valoristen zorgen voor...

Lees meer

Upgrade je tuin met een mooi hekwerk

Je tuin is een verlengstuk van je huis, een plek waar je kunt ontspannen, genieten van de natuur en quality time kunt doorbrengen met familie en...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden